We’re feeding the next generation of
DreamersSocial entrepreneursLeadersInnovators
Onze missie
De Freshtable Foundation heeft als missie het bevorderen van het recht op een gezond en voedzaamleven voor iedereen, ongeacht achtergrond of locatie.
Wij richten ons op het investeren in deleidersvan de toekomst door het faciliteren van voedings-, educatie-en leergroei-trajecten voorhulpbehoevenden, zowel binnen Nederland als internationaal. We streven ernaar om eenrechtvaardige samenleving te creëren waar (h)eerlijke en gezonde voedingtoegankelijk is vooriedereen.
Onze impact
Eerlijkheid is ons beleid
Transparant te werk gaan is de sleutel tot ons succes. Wij staan voor een transparante gang van zaken en proberen continue nieuwe manieren te vinden om al onze processen zo transparant mogelijk naar voren te brengen. Donaties voor het Share A Meal project zijn niet alleen van harte welkom maar ook hard nodig. Juist omdat we jouw bijdrage zo erg waarderen dragen wij graag de verantwoordelijkheid en hebben we hierom onze eigen progress bar ingesteld waarin je de laatste cijfers met betrekking tot de Share A Meal campange kunt meten.
De Sustainable Development Goals (SDGs)
De Sustainable Development Goals (SDGs), ook bekend als de Werelddoelen, zijn zeventien wereldwijde doelen die door de Verenigde Naties zijn vastgesteld om tegen 2030 een betere en duurzamere toekomst voor iedereen te realiseren. Het Chefs del Futuro project richt zich met name op de eerste vier SDG’s en tracht daarbij de levens en zelfredzaamheid van de kinderen te bevorderen.
SDG 1: Geen armoede
SDG 1 streeft naar het beëindigen van extreme armoede in alle vormen en overal ter wereld. Het doel is om ervoor te zorgen dat iedereen toegang heeft tot voldoende voedsel, onderdak en basisvoorzieningen, en dat niemand wordt achtergelaten zonder de middelen om een waardig leven te leiden. Met het Chefs del Futuro zorgen we er niet alleen voor dat voedselarmoede wordt verminderd, we zorgen ook voor een duurzame investering in vaardigheden ontwikkelingen van jongeren om hun zelfredzaamheid en economische positie op langdurige wijze te verbeter
SDG 2: Geen honger
SDG 2 is gericht op het bereiken van voedselzekerheid, het bevorderen van een gezond dieet en het verbeteren van de landbouwproductiviteit. Het doel is om ervoor te zorgen dat iedereen het hele jaar door toegang heeft tot voldoende, veilig en voedzaam voedsel, en dat vooral boeren en kwetsbare gemeenschappen hiervan profiteren.
SDG 3: Goede gezondheid en welzijn
SDG 3 richt zich op het waarborgen van een gezond leven en het bevorderen van welzijn voor alle leeftijden. Het doel omvat het bestrijden van ziekten, het bevorderen van mentale gezondheid, het verbeteren van gezondheidsinfrastructuur en het verzekeren van universele toegang tot essentiële gezondheidsdiensten. Het faciliteren van gezonde en voedzame maaltijden voor kinderen is daarbij het essentiële startpunt.
SDG 4: Kwaliteitsonderwijs
SDG 4 beoogt het waarborgen van inclusief, gelijkwaardig en kwalitatief onderwijs voor iedereen. Het doel is om de kinderen met het Chefs del Futuro programme leermogelijkheden te bieden die levenslang leren bevorderen, gelijke toegang tot onderwijs stimuleren en de vaardigheden en kennis verbeteren die nodig zijn voor persoonlijke groei en duurzame ontwikkeling.
SDG 8: Eerlijk werk en economische groei
SDG 8 promoot duurzame inclusieve economische groei. Het YSE programma van de Freshtable Foundation richt zich op het ontwikkelen van vaardigheden bij jongeren. Door hen relevante training en educatie te bieden, wordt niet alleen voedselarmoede verminderd, maar wordt ook ingezet op het vergroten van de zelfredzaamheid van deze jongeren. Dit draagt bij aan duurzame investeringen in vaardigheden die op lange termijn hun economische positie verbeteren. Het programma draagt bij aan economische groei door inclusieve maatregelen te nemen. Door zich te richten op kwetsbare gemeenschappen draagt het bij aan het verbeteren van de economische positie van deze groepen, wat op zijn beurt de algemene economische groei bevordert.
Deze doelen vormen slechts een deel van onze bredere inspanningen om wereldwijde uitdagingen aan te pakken en een rechtvaardigere, inclusievere en duurzamere wereld te creëren tegen het jaar 2030.